30-års jubileum med båtutflykt till Styrsö.

Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

PÅ KRYSS MED ANRIKA S/S BOHUSLÄN den 1/6, 2023

Vi har chartrat ett av kustens äldsta och vackraste fartyg s/s Bohuslän, byggd på Eriksbergs Mekaniska Verkstad år 1914. S/S Bohuslän blev flaggskepp för Marstrandsbolaget och gick i trafik mellan Göteborg och Gravarne i över 40 år med stopp vid en mängd bryggor bl. a Smögen, Lysekil och Marstrand.

Datum: torsdag den 1 juni. Start och avgång från Stenpiren i Göteborg kl. 10.00

Turen går längs Göta Älv, förbi Älvsborgs fästning, Långedrag och Saltholmen mot Styrsö i den södra skärgården. Vi lägger till vid Styrsö Bratten för att ta en ca 15 minuters promenad upp till den vackra stenkyrkan som invigdes redan 1754. Kyrkan har huserat Styrsö kammarmusikdagar sedan år 2002. Musiker ur Göteborgs Symfoniker ger en skräddarsydd musikstund i kyrkan.

Påväg ut till Styrsö tar vi en morgonfika, finns att hämta i kaféet på nedre däck.  Det går utmärkt att ta med sig kaffet ut på däck eller till någon av salongerna.

Efter stunden i kyrkan serveras i de två salongerna på övre däck en stor Räksmörgås på grovt bröd med ett glas vin, Ångbåts-öl, eller mineralvatten.

Vi lämnar Styrsö och glider sakta mot den norra skärgården med bl.a. Fotö, Hönö och Öckerö

Serveringen på nedre däck håller öppet under resan, det går bra att handla ytterligare dryck. Fullständiga rättigheter efter kl. 12.00.

Med på resa är Bea Bengtsson som berättar om Göta Älv, Göteborgs och skärgårdens maritima historia.

Styrelsen har beslutat att starkt subventionera jubileet, så att priset blir endast 900 kr!

Anmäl dig/er genom att sätta in 900 kr/person på SENTs plusgirokonto 4941973-2 eller till swishnummer 1236249718 senast den 20 maj! Meddela ev. önskemål om specialkost!

Till toppen